-A A +A
Δράση στο νερό για την αναγνώριση συναισθημάτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ΕΣΠΑ

Δράση στο νερό για την αναγνώριση συναισθημάτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Σύλλογός μας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της πρακτικής άσκησης φοιτητών Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δράση με αντικείμενο την ενίσχυση του οπτικοκινητικού συντονισμού και την αναγνώριση και έκφραση βασικών συναισθημάτων μέσω δραστηριοτήτων στην πισίνα.

Η δράση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη φοιτήτρια Ψυχολογίας κα Παναγιώτα Παπαδοπούλου, υπό την επιστημονική εποπτεία της Δρ. Ελένης Τσαντάλη, Γνωστικής Νευροψυχολόγου, με τη συμμετοχή ωφελουμένων του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας του φορέα μας.

Μέσα από ένα πρωτότυπο και βιωματικό πρόγραμμα στο νερό, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αναγνωρίσουν και να εκφράσουν συναισθήματα, να εξασκήσουν την προσοχή και τη μνήμη τους, να συνεργαστούν και να αναπτύξουν δεξιότητες κοινωνικής αλληλεπίδρασης σε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τη Δρ. Ελένη Τσαντάλη και την κα Παναγιώτα Παπαδοπούλου για την εξαιρετική συνεργασία και την ευκαιρία που δόθηκε στους ωφελούμενούς μας να συμμετάσχουν σε μια τόσο δημιουργική και ωφέλιμη δράση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής του Συλλόγου μας, κ. Γιώργο Παπαδόπουλο και κα Κυριακή Παράσχου, για την πολύτιμη συμβολή τους στην υλοποίηση της δράσης. Με την εμπειρία, τις επιστημονικές τους γνώσεις και τη συνεχή υποστήριξή τους, συνέβαλαν ουσιαστικά στον σχεδιασμό και την εφαρμογή των δραστηριοτήτων μέσα στο υδάτινο περιβάλλον, ενισχύοντας τη συμμετοχή, την ασφάλεια και τη θετική εμπειρία των ωφελουμένων μας.

Η συνεργασία μεταξύ πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, δημόσιων φορέων και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την προώθηση της συμπερίληψης, της εκπαίδευσης και της κοινωνικής συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία.

Share: 

Αποστολή του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη δράσεων εξειδικευμένης εκπαίδευσης και προσέγγισης των ατόμων με σύνδρομο Down, με απώτατο στόχο την υποστηριζόμενη εκμάθηση και ψυχαγωγία των ωφελουμένων του.

Πολιτική κατά της βίας

Ροδοπόλεως 5, Καλαμαριά, 55133, Θεσσαλονίκη
info@down.gr | logistirio@down.gr
+30 2310 435 363
Καρανιβάλου 31, Κάτω Τούμπα, 54454, Θεσσαλονίκη
info@down.gr | logistirio@down.gr
+30 2310 925 000 | +30 2310 940 500

50 Χρόνια JOHNSON Με την υποστήριξη: Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας - Θράκης EDSA | European Down Syndrome AssociationΕΣΠΑ 2014-2020ΕΣΠΑ 2014-2020Greece360