Ο διαδικτυακός τόπος είναι διαθέσιμος στις παρακάτω γλώσσες
English
A-
A+
Τίτλος άρθρου: Ποιοι είμαστεΚυρίως κείμενο άρθρου: 

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος ιδρύθηκε από 22 οικογένειες το 1990 με την προτροπή της κας Χαρίκλειας Χατζησεβαστού - Καθηγήτριας Παιδιατρικής Κλινικής Γενετικής Α.Π.Θ. Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down στη χώρα και για φορέα Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εγγεγραμμένο στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εποπτευόμενο από αυτό. 

Όραμα του Συλλόγου είναι μια κοινωνία, όπου θα παρέχονται ίσες ευκαιρίες διαβίωσης και συμμετοχής σε όλους τους πολίτες. Για το σκοπό αυτό οι αρχές των ίσων ευκαιρών και της ισότητας των ανθρώπων διέπουν τη λειτουργία του φορέα μας.

Αποστολή του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη δράσεων εξειδικευμένης εκπαίδευσης και προσέγγισης των ατόμων με σύνδρομο Down, με απώτατο στόχο την υποστηριζόμενη εκμάθηση και ψυχαγωγία των ωφελουμένων του.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι δραστηριότητες απευθύνονται τόσο σε γονείς όσο και σε παιδιά. 

Στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Συλλόγου συνεργαζόμαστε με συμβούλους Ειδικής Αγωγής, με το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, το Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ., το Τμήμα Ειδικής Αγωγής του ΠΑ.ΜΑΚ. και τα ΙΕΚ  (δημόσια και ιδιωτικά).

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου απαρτίζεται από 9 άτομα (γονείς)
Την Κυριακή 1/7/2018 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Απολογιστική Συνέλευση στις καινούριες μας εγκαταστάσεις (Ροδοπόλεως 5, Καλαμαριά)
Την Πέμπτη 21/9 στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα LLM Care στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου
Η 1η μας Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 στις 10.30 στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου μας
Το τρίπτυχο του Συλλόγου μας με πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματά μας
Η ιστορία του Συλλόγου, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι δράσεις μας
Στο Εργαστήριο μπομπονιέρας μπορείτε να κάνετε τις παραγγελίες για το γάμο και τη βάφτισή σας
Άρθρα για το Σύλλογο
Βοηθήστε σε εκδηλώσεις και δράσεις του Συλλόγου ή προσφέρετε εξειδικευμένες γνώσεις και υπηρεσίες σαν εθελοντής.

active³ 5.0 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης