ΆρθραΗ επικοινωνία με τους ανθρώπους με αναπηρία είναι ένα θέμα ευαίσθητο. Καθώς ερχόμαστε σε επαφή με ένα άτομο με αναπηρία πρέπει να γνωρίζουμε τι θα πούμε και πως θα φερθούμε.
Αυτό το φυλλάδιο εκδόθηκε από τον Down's Syndrome Association και απευθύνεται σε δασκάλους, κοινωνικούς λειτουργούς και όσους ασχολούνται με ομάδες παιδιών με σύνδρομο Down ηλικίας 3-10 ετών.
Τι σημαίνει η γέννηση ενός μωρού με σύνδρομο Down για τους φίλους μου
To blog "The Stir" ζήτησε από γονείς παιδιών με σύνδρομο Down να μοιραστούν τα σχόλια που ακούν συχνότερα για τα παιδιά τους
Ορισμοί που αναφέρονται στην αναπηρία
Προϋπόθεση για την ουσιαστική ένταξη των παιδιών με σύνδρομο Down είναι η ύπαρξη υποστηρικτικής βοήθειας και ο σχεδιασμός ειδικού αναλυτικού προγράμματος που θα λαμβάνει υπόψη τα ατομικά χαρακτηριστικά και τις μαθησιακές ιδιαιτερότητες των παιδιών
Ένα άρθρο του κ. Καλύβα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "εκπ@αιδευτικός κύκλος"
Η κ. Χιουρέα τονίζει τη σημασία της ένταξης παιδιών με σύνδρομο Down και δίνει οδηγίες σε δασκάλους για την επιτυχία του εγχειρήματος αυτού
Άρθρο του κ. Μπάρμπα για τις προοπτικές της ένταξης μαθητών με νοητική ανεπάρκεια (το άρθρο εκφράζει τις προσωπικές απόψεις του συγγραφέα)
Άρθρο του Σχολικού Συμβούλου, κ. Κ. Δαραή, για την εκπαίδευση παιδιών με σύνδρομο Down στον ελλαδικό χώρο (το άρθρο εκφράζει τις προσωπικές απόψεις του συγγραφέα)
Η ευαλωτότητα των ατόμων με αναπηρία στην κακοποίηση οφείλεται σρην δια-βίου εξάρτησή τους από τους ενήλικες, στην κοινωνική απομόνωση και την απαξιωτική στάση της κοινωνίας απέναντι στα άτομα αυτά
Στόχος του έργου αυτού είναι να δώσει στα στελέχη του αναπηρικού κινήματος την πληροφόρηση εκείνη που θα τα βοηθήσει να υποστηρίξουν τα άτομα με αναπηρία στον αγώνας τους.
Το παρόν εγχειρίδιο αποτελεί σημαντικό οδηγό-εργαλείο δημιουργώντας μια αλυσίδα συνεργασίας μεταξύ συνοδών, γονέων και αρμόδιων αρχών
Ο γιος μου είναι έξυπνος, δημιουργικός και ταλαντούχος...Ποτέ να μην πιστέψετε ότι ο γιος μου δεν μπορεί να κάνει ό,τι και τα άλλα παιδιά.
Το άρθρο της Ψυχολόγου μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down
Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία
Όλοι οι φορείς αναπηρίας της Μακεδονίας
Ένα κείμενο για τα στερεότυπα και τις έννοιες (το άρθρο εκφράζει τις προσωπικές απόψεις της συγγραφέως)
Ταινίες που αναφέρονται στο σύνδρομο Down
Βιβλία που αναφέρονται στο σύνδρομο Down
Χορηγός
Χορηγός


Down

Θα μας βρείτε

  • Καρανιβάλου 31 - Κάτω Τούμπα,
  • Θεσσαλονίκn, Τ.Κ.: 544 54
  • Τηλ.:2310 925 000, Fax: 2310 940 500
  • Email: [email protected]

Εγγραφείτε στην λίστα Newsletter

Δώστε μας το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι...

Εγγραφείτε στο Σύλλογο μας

Μπορείτε να γίνετε μέλη του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος εφόσον είσαστε συγγενείς πρώτου βαθμού ατόμου με Σύνδρομο Down.

Αν θέλετε να συμετέχετε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή στις δράσεις του Συλλόγου μπορείτε να εγγραφείτε ως εθελοντές σε κάποια από τις ομάδες των εθελοντών μας.

Login
active³ 5.0 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης
active³ 5.0 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης