Ομάδες Κοινωνικών Δεξιοτήτων και Λειτουργικής ΜάθησηςΈνα από τα θέματα που απασχολεί τους γονείς ατόμων με αναπηρία και γενικότερα όσους ασχολούνται με την ειδική αγωγή είναι η αδυναμία ή η δυσκολία των ατόμων με νοητική ανεπάρκεια να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν φιλικές σχέσεις με άτομα με και χωρίς αναπηρία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιδιά και άτομα με σύνδρομο Down από 5 μέχρι 40 ετών, χωρισμένα ηλικιακά σε 4 ομάδες. Γίνεται με τη συμμετοχή εθελοντών-ατόμων τυπικής ανάπτυξης. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη των κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων των ατόμων, η γνώση και η εφαρμογή των κανόνων που διέπουν μια συζήτηση, ο σεβασμός στο συνομιλητή και η δημιουργία φιλικών σχέσεων ανάμεσα στα παιδιά, αλλά και μεταξύ των ατόμων με σύνδρομο Down και των εθελοντών. Επιπλέον, με παιγνιώδη και βιωματικό τρόπο γίνεται εξάσκηση σε δεξιότητες της καθημερινής ζωής των ατόμων, όπως η προετοιμασία μικρών γευμάτων, ζαχαροπλαστική, χρήση τηλεφώνου, διαχείριση συναισθημάτων, διαχείριση ελεύθερου χρόνου.

Φωτογραφία 1
Μασκέ Πάρτυ
Καθαρά Δευτέρα 2015
Ζαχαροπλαστική
Καλοσώρισμα Άνοιξης
Πρωτομαγιά
Εθελοντές 2015
Βίντεο Εθελοντών 2015
Εθελοντές 2013
Επίσκεψη σχολείου 2015
Best Buddies 2000
Best Buddies 1999

1 2 Επόμενo »Χορηγός
Χορηγός


Down

Θα μας βρείτε

  • Καρανιβάλου 31 - Κάτω Τούμπα,
  • Θεσσαλονίκn, Τ.Κ.: 544 54
  • Τηλ.:2310 925 000, Fax: 2310 940 500
  • Email: [email protected]

Εγγραφείτε στην λίστα Newsletter

Δώστε μας το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι...

Εγγραφείτε στο Σύλλογο μας

Μπορείτε να γίνετε μέλη του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος εφόσον είσαστε συγγενείς πρώτου βαθμού ατόμου με Σύνδρομο Down.

Αν θέλετε να συμετέχετε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή στις δράσεις του Συλλόγου μπορείτε να εγγραφείτε ως εθελοντές σε κάποια από τις ομάδες των εθελοντών μας.

Login
active³ 5.0 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης
active³ 5.0 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης